Food market

Verjetno ni več podjetja ali organizacije, ki ne bi vsaj razmišljala o team building-u. Mnogi ga redno izvajate, pa vendar, ali poznate občutek, ko sodelavci poiščejo vse možne izgovore za neudeležbo, tisti, ki pa pridejo, pa pogosto uidejo ob prvi primerni priložnosti? To ni naključje. Več o najpogostejših razlogih si lahko preberete tukaj.

Za začetek zato poglejmo, katere so najbolj pogoste težave pri organizaciji team building-ov:

  • Zaposleni se jih neradi udeležujejo
  • Udeleženci ne razumejo namena dogodka in se zato dolgočasijo
  • Vodstva želijo z enim dogodkom instantno rešiti kompleksne poslovne probleme (npr. povečanje produktivnosti

Vam zveni znano? Kako rešiti navedene težave? Berite naprej.

Kot prvo, kaj teambuilding sploh je?

Kot »team building« lahko razumemo vsako skupno preživljanje prostega časa zaposlenih izven poslovnih prostorov podjetja. Piknik, rafting, obisk adrenalinskega parka, kreativna delavnica, reševanje težavnih nalog, snemanje, impro delavnica, iskanje skritega zaklada, različni športi … Skratka vsaka situacija, ko zaposlene umaknemo iz delovnega mesta v sklopu aktivnosti podjetja oziroma organizacije.

Zakaj sploh organiziramo team building-e?

Enostavno, zaradi tima. Eno izmed vodilnih raziskovalnih podjetij (povezava do raziskave je na koncu članka) je predstavilo sveže svetovne trende s kadrovskega področja in eden izmed njih je tudi t.i. korporacijska kultura: »razvoj kulture voditeljstva, ki spodbuja povezovanje in sodelovanje ter medsebojno zaupanje zaposlenih, zavedanje in prevzemanje odgovornosti, odprto inoviranje, prenos znanja, odprto komunikacijo in transparentno in tekočo izmenjavo informacij«.

Če povzamemo, uspešno timsko delo je in bo eden izmed stebrov vsake uspešne organizacije. Spodbujanje le-tega pa je tudi eden izmed glavnih namenov team building-ov.

Da bi se izognili težavam, ki smo jih predstavili na začetku, si običajno z naročnikom za vsak team building skupaj postavimo naslednje cilje:

  • Maksimalna udeležba zaposlenih
  • Skrb za animacijo vseh zaposlenih
  • Najvišja možna ocena dogodka in upoštevanje kritik za naslednji dogodek (ankete zadovoljstva)

Katere vrste team building-a obstajajo?

Glede na namen / cilje izbiramo med:

1) Team building-i

Gre za nekaj urne ali pa eno ali več dnevne dogodke. Team building programi, ki jih vodijo naše ekipe, so večinoma oblikovani z dvema ciljema v mislih – zabavo in druženjem. Z motivacijskih pristopom želimo zgraditi zaupanje v skupinah, ki so temelj vseh aktivnosti.

*Primer: team building “splavaj ali se potopi”
Splavaj ali se potopi je zabavni team building, s katerim boste identificirali dobre kapitane in odlične potapljače.
Za dobro plavajočo ladjo potrebujemo samo malo materiala in nekaj ustvarjalnosti. Vsaka ekipa bo prejela material in orodje za izgradnjo ladje, vse skupaj pa bo potekalo pod budnim očesom naših animatorjev in strogega sodnika. Z vašo ekipo boste izgradili in oblikovali ladjico, ob splavitvi pa jo boste še slavnostno poimenovali. Za dobro plovbo bodo skrbeli kapitan, skiper in mornarji.

2) Team buliding aktivnosti

Zabavne aktivnosti, ki niso »pravi« team building-i in so namenjene animaciji udeležencev dogodkov. So nepogrešljiv del klasičnih dogodkov (npr. konference). Zakaj bi pustili, da se udeleženci vaših dogodkov dolgočasijo?

*Primer team building aktivnosti: Body Zorbing
Skrijte se v zorb mehurček in se odbijajte, zabijajte, naletavajte, divjajte in borite z ostalimi zorb tekmovalci. Izredno zabaven pripomoček naredi vsako igro še bolj divjo, napeto in nasmejano. Poskusite igrati Body zorbing nogomet, zorb tek ali zorb sumo boj – zagotovo boste navdušeni nad doživetjem.

3) Poslovni izleti in potovanja (Incentive potovanja), če hočete »sindikalni izleti«

Poslovni izleti in potovanja so namenjena vašim zaposlenim in/ali partnerjem kot nagrada, motivacija za boljše delo ali zgolj kot izobraževanje.

*Primer: Prekmurje – degustacija vina in piva v istem dnevu
Program Prekmurje – stičišče štirih držav Vas bo popeljal po njihovih vaseh, domačijah in lokalnih znamenitostih. Številne privlačnosti te prelepe pokrajine nam ponujajo obilico možnosti za prilagajanje vašega urnika, v kolikor pa se nebi našli nikjer, pa Vam je še vedno na voljo lendavska vinska pot, ki velja za eno izmed najlepših in najbolj urejenih v Sloveniji. Obvezen je ogled stolpa Vinarium, s katerega se lahko razgledamo kar v štiri države – Slovenijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško. Ta bližina nam daje tudi priložnost, da izlet raztegnemo v te štiri države.

Zakaj je ETC Adriatic team building najboljša izbira?

Team building je mehka znanost, kar pomeni, da za izvajalce ni nekih formalnih ovir oziroma formalnega izobraževanja, zato je na trgu prisotnih veliko »strokovnjakov«, če hočete gurujev. Naročniki ste zato velikokrat (upravičeno) zmedeni, kateri ponudnik je najboljša izbira.

Zakaj ETC team building – 3 naše prednosti:

1) Preko 150 strank različnih velikosti
Kljub temu, da smo mlajše podjetje, je za nami preko 300 izvedenih dogodkov in pa preko 50 zadovoljnih strank (od manjših start-up-ov do multinacionalk s nekaj sto udeleženci), kar nas uvršča v eno izmed vodilnih podjetij v regiji. To je vaša največja garancija za kvaliteto. Preverite naše reference.

2) 100% originalni programi, 100% fokus na posameznega naročnika
Zavedamo se, da skozi dogodke udeleženci ocenjujejo svoje podjetje. 100% se prilagodimo vsakemu naročniku, ki ste vsak izziv zase. Kreativna ekipa poskrbi za najboljši program in to brez ameriških copy-paste instantnih »yes we can« team building programov. Imate izziv za nas?

3) V ospredju so vedno udeleženci 
Druženje in zabava sta preverjeni osnovi za dvigovanje timskega duha in naša primarna cilja. Ne vsiljujemo nobenih filozofij in vojaških taktik (razen če želite). Skratka, ne kompliciramo in ne »gnjavimo« udeležencev.

Smo vas vsaj malo prepričali? Kontaktirajte nas za neobvezno ponudbo ali nasvet.

Kontakt