Brez dvoma bo umor sprožil mednarodni incident

Slovenija je prevzela enoletno zasedanje komisije Združenih narodov za vodenje obnovljivih virov. Prva konferenca Združenih narodov za obnovljive vire se je s plenarnim delom v Portorožu pričela že včeraj. S konferenco želijo Združeni narodi pospešiti iskanje rešitev za čistejšo zeleno energijo in redefinirati Pariški sporazum. Vse pa ne gre tako po planu kot so si sprva vsi želeli. Danes zjutraj so ugotovili, da je osrednji govornik konference pogrešan, nekaj ur kasneje pa so ga našli mrtvega v bližini hotela. Brez dvoma bo to sprožilo mednarodni incident, zato je predsednik države na pomoč poklical ekipo, ki mora pod vodstvom višjega inšpektorja Maksa Grafenauerja zadevi priti do dna v samo treh urah.

Program se začne s policijskim poročilom, sledi obvestilo, da v prostor prihajajo trije osumljenci. Vsi imajo motiv, hkrati pa imajo vsi trije tudi alibi. Team building je kombinacija igre v zaprtem prostoru in raziskovanja v okolici hotela ali po mestu. Vsaka ekipa dobi v pomoč ipad, naslednja točka se pokaže v kolikor ekipa pride na pravo mesto. Med programom morajo ekipe reševati različna vprašanja in izvajati team building naloge. S pravilnimi odgovori ali dobro opravljeno nalogo si tekmovalci prislužijo namige.

Poleg dokumentacije je treba opraviti tudi terensko delo. To pomeni izvedbo preiskave, iskanje dnevnika žrtve, poslušanje glasovne pošte, branje sms sporočil, … Je to umor zaradi ljubezni ali je motiv denar?

Na kratko o programu Mystery murder:

  • Lokacija? Hotel, bar ali piknik prostor
  • Komu? Skupinam, ki hočejo reševati naloge, hkrati se pa ekstremno zabavati
  • Velikost skupine? Dogodek je primeren za skupino 20-100 ljudi, udeleženci so razdeljeni v skupine po 8 oseb
  • Posebnosti? Reševanje zapletenih policijskih primerov
  • Trajanje? Traja do tri ure

Galerija: