Potovanja z letalom

Slovenija je z izgubo Adrie doživela velik upad letalskih linij. Ne glede na vse, se v naši bližini izredno dobro razvijata letališči Zagreb in Trst, ki ponujata nove letalske linije. Ryanair je v Zagrebu celo postavil svoje vozlišče in tako tudi skozi zimo ponuja številne atraktivne destinacije za poslovna potovanja. Z Zagrebom dobivamo nadomestek letališča v Benetkah ali Milanu.

Za vas smo pregledali linije in pripravili 10 destinacij z letalom, ki predstavljajo tudi zanimive lokacije za team building.

DUBAJ

Si želite doživeti blišč in prihodnost na eni strani, ter arabsko tradicionalnost na drugi? Potem je obisk Dubaja prava izbira za vas. Mesto vam namreč ponuja mnogo nakupovalnih centrov, med drugim takšnih z neobdavčenimi dizajnerskimi trgovinami ali pa takšnih, kjer lahko najdete pokrito smučišče. V primeru, da si želite doživeti arabsko kulturo pa se lahko odpravite na raziskovanje lokalnih prodajaln na tradicionalnih bazarjih. Med obiskom mesta se lahko povzpnete na najvišjo zgradbo na svetu Burj Khalifa ali pa se odpravite na doživetje puščave z jeepi, kjer lahko občudujete pogled na brezkončno puščavo, oaze, kamele ter se prepustite čarobnosti sončnega zahoda.

Poleg Zagreba, vam let v Dubaj ponuja tudi letališče v Ljubljani.

Ideja za team building: vožnja z jeepi po puščavi

MALTA

Malta je otok, kjer vlada večno poletje, zato jo lahko obiščete v kateremkoli letnem času, saj vas bodo vedno pričakale prijazne temperature. Očarala vas bo predvsem s svojimi peščenimi plažami in kristalnim morjem, po katerem se na raziskovanje lahko odpravite s katamaranom. Navdušilo vas bo tudi raziskovanje ulic in trgov glavnega mesta Valleta, katerega stari del za obzidjem je pod UNESCO zaščito. Tudi filmski navdušenci lahko pridete na svoj račun, otok vam namreč ponuja zaliv Ancor bay, kjer je doma otroški junak Popay ali pa otok Comino, kjer so snemali Trojo.

Za obisk Malte priporočamo termin torek-sobota, ki ga ponuja letališče v Zagrebu ali termin sreda-nedelja, ki ga ponuja letališče v Trstu.

Ideja za team building: treasure hunt po mestu Valleta, speed boats

MALAGA

Malaga je naj južnejše mesto v Evropi, kjer soncu in plažam kar ni videti konca. Poleg čudovitih plaž vas bo razvajala še s številnimi umetniškimi galerijami, neskončnimi nasadi oljk ter romantično Andaluzijo. Na izlet pa se lahko spustite vse do Gibratarja in od daleč pokukate na sosednjo celino Afriko.

Za obisk Malage priporočamo let iz Zagreba v terminu sreda-sobota.

Ideja za team building: splavaj ali se potopi

CIPER

Ciper je otok na katerem se je po zločinu strasti, iz morske pene rodila boginja lepote Afrodita. Po prihodu na Ciper se boste zagotovo kmalu srečali z gostoljubnostjo domačinov. Dolge peščene plaže, kristalno morje, prijetne temperature, majhne gostilnice z mediteransko kuhinjo pa bodo poskrbeli za prijetno doživetje. Med obiskom boste spoznali tudi razburljivo zgodovino, o kateri pričajo ostanki vasic, cerkva in samostanov, rimskih mozaikov in beneških zidov. Najbolj pogumni pa se lahko odpravijo v mesto duhov Voroša in zapuščen hotel Berengaria.

Na obisk Cipra se lahko odpravite v terminu četretek-ponedeljek.

Ideja za team building: Treasure hunt

DUBLIN

Dublin zagotovo predstavlja eno izmed tistih mest, kjer vam nikoli ne bo dolgčas. Čez dan vam ponuja ogled stare univerze in knjižnic ter katedrale posvečene Svetemu Patriku. Zvečer pa se lahko sprostite v katerem izmed znamenitih irskih pubov. Dublin je znan tudi po svojem pivu Guinness in viskiju Jameson, zato se lahko odpravite na ogled pridelovanja znamenitih pijač, okušanja znanih okusov ter spoznavanja zgodovine ustanoviteljev. Čas pa si obvezno vzemite za ogled klifov in lokacij snemanj serije Game of thrones.

Dublin lahko obiščete z letom iz Zagreba v terminu četrtek-ponedeljek.

Ideja za team building: Epichunt Winter is coming, degustacija piva in viskija

SOLUN

Solun je ena izmed 10 destinacij z letalom, ki vam ponuja od ogleda starodavnih ruševin, cerkev in arheoloških muzejev v samem mestu do uživanja na polotoku Halkidiki, kjer najdemo zasanjane zalive ter dolge peščene plaže, zvečer pa lahko uživate v nočnem življenju.  Na izlet se obvezno odpravite na dih jemajoče skale Meteora, na vrhu katerih najdete samostan. V primeru, da želite obiskati goro Athos se morate seznaniti s kup pravili, ki vam omogočajo obisk.

Predlagamo, da mesto obiščete v terminu četrtek-nedelja iz letališča Zagreb.

Ideja za team building: grška olimpijada

VALENCIA

Med obiskom tega španskega mesta se pripravite na odkrivanje zgodovine in arhitekture, obiska največjega akvarija v Evropi Oceanografic ter modernega živalskega vrta Bioparc. Valencija vam bo postregla tudi s čudovitimi plažami ter raznolikimi tradicionalnimi jedmi, med drugim tudi “paello”. Sprehodili se boste lahko po čudovitih parkih in vrtovih ter si ogledali, zakaj je mesto dobilo ime »mesto rož«. Tudi nočno življenje vas ne bo razočaralo, saj boste z njegovo pomočjo lahko doživeli pravi utrip mesta.

Na potovanje se lahko odpravite iz Trsta v terminu četrtek-nedelja.

Ideja za team building: grajenje peščenih gradov

Potovanja z letalom

KIJEV

Kijev je mesto, ki vam lahko ponudi zanimivo arhitekturo, med drugim si lahko ogledate kijevska zlata vrata, rdečo stavbo kijevske univerze, spomenik Mati domovina ter obiščete najglobljo postajo podzemne železnice na svetu. Mesto pa je najbolj prepoznavno po svojem divjem nočnem življenju, saj se zabave pričnejo opolnoči in trajajo vse do naslednjega popoldneva.

Ideja za team building: vožnja s tanki, obisk Črnobila

MALMO

Malmo je mesto, ki je bilo imenovano za najsrečnejše mesto na Švedskem. Ponuja vam raznolike stavbe, ki obdajajo mestne parke, različne restavracije in kavarne ter vrhunsko umetnost. Med znamenitosti, ki si jih morate ogledati zagotovo sodijo zbirka muzejev Malmo Museer, most Oresend in Turning Torso. V nogometnem klubu Malmo je svojo kariero začel Zlatan Ibrahimović.

Ideja za team building: Treasure hunt

LIZBONA

Lizbona velja za eno izmed bolj prijaznih varnih prestolnic v Evropi. Zaradi svoje lege na hribih, vam ponuja kar nekaj razglednih točk in osupljivih pogledov. Enega izmed najlepših pogledov ponuja grad San Jorge. Skočite na znameniti rumeni tramvaj in se podajte na odkrivanje tlakovanih ulic mestne četrti Alfama ter si oglejte srednjeveški stolp Belem. Ne pozabite na terase lokalov, kjer strežejo morske specialitete ter slastne kremne tortice.

Ideja za team building: degustacija vina

Celoten dogodek vam seveda organiziramo v okviru ETC Adriatic d.o.o.

 

KONTAKT